Selecteer een pagina

Ingredienten

 2 kleine lamsschouders

2 rode uien

6 tenen knoflook

1 citroen

3 kaneelstokjes

2 tl komijnzaad

2 tl provencaalse kruiden

2 tl grof zeezout

2 tl gemalen witte peper

1 glas appelsap

 

Bereiding

Pel de uien en snij in kwarten.
Pel de knoflook en snij in plakjes.
Was de citroen en snij in kwarten.
Wrijf het vlees in met de zout, peper, oregano en komijn en leg in de stoofpot.
Leg de ui, citroen, kaneel en knoflook hier bovenop en giet het cranberrysap eroverheen.
Deksel erop en de slow cooker op “low” of in de oven op 80 graden (let op aanbranden!).
Laat dit 10 tot 14 uur lekker sudderen, til af en toe de deksel op om de van de geuren te genieten
Haal na deze tijd de schouder uit de pot en merk dat je het bot er zo tussenuit kunt schuiven
Laat een beetje afkoelen en pluk het vlees uit elkaar.

Bewaar het vocht voor een saus of een jus.
Nu heb je een flinke schaal waanzinnig lekkere pulled lamb.